Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Dirigent

Erwin Swimberghe

Erwin Swimberghe, dirigent van de Koninklijke Muziekmaatschappij "Poldergalm" uit Dudzele, trok als zevenjarige met vader en broer mee naar de repetities van de Koninklijke Scoutsharmonie St-Leo uit Brugge, waar hij bij het trommelkorps werd ingelijfd.

Hij volgde nadien o.a. lessen notenleer, slagwerk, trompet en harmonieleer aan de muziekconservatoria van Brugge en Oostende. Zijn werkelijke carrière als beroepsmuzikant begon in 1975 en dit als klaroen-trompetter bij de Muziekkapel van de Belgische Zeemacht. (nu Koninklijke Muziekkapel van de Marine). Vanaf 1978 tot 2009 speelde hij daar slagwerk.

Tussen 1974 en 1986 speelde Erwin in het West-Vlaams Symfonisch orkest, en trad hij op met verschillende dansorkesten. Sedert 1977 werd hem eveneens de leiding toevertrouwd van een aantal drumkorpsen.

Hij is lid van de raad voor advies van Fedekam en regelmatig wordt beroep op hem gedaan voor het leiden van stagedagen, of als jurylid. Verder is hij dirigent van de korpsen uit Zedelgem en Aardenbrug (nl).

Ook als componist is Erwin actief. Hij componeert zowel voor hafabra als voor drumkorpsen. Een aantal van zijn werken werden uitgegeven en op cd opgenomen.

Contactgegevens

erwin.swimberghe@skynet.be of +32 476 40 04 73